Lillasyster

Har i veckan konstaterat att den där lillasystern som härjar omkring här hemma inte är en liten plutt längre. I maj fyllde hon 3 år, det är över ett år sen hon slutade med blöja, och nu behöver jag inte ens putta fart när hon ska gunga, för det har hon lärt sig att fixa själv. Mina fina Matilda!
Och idag vid matbordet var hon så trött så hon satt i gangamormors (gammelmormor) knä och tuggade i sig lite mat medan hon blundade. När maten var svald så tog det nog inte en minut innan hon sov. Det är tufft att vara 3 år!

Sommar"lov"

Får be om ursäkt för väldigt briställigt bloggande.. Sommarlov vet ni..
 
Mina dagar ser nu ut som så att jag stiger upp strax innan 5, åker och jobbar och kommer hem vid 15-tiden. Ett par dagar i veckan åker jag även till ett annat jobb ett par timmar och kommer då hem runt 18. Då är det handling/städning/gräsklippning/matlagning/diabetesskötsel som gäller. Barnen somnar förhoppningsvis vid 21-tiden och inte långt därefter stuuuuupar jag i säng. Nästan skönt att det inte är strandväder, för det hade jag aldrig orkat! Jobbar gör jag för övrigt på en golfbana. Perfekt sommarjobb, jag får vara ute hela dagarna.
 
 
Blodsockret har inte semester heller kan jag lungt konstatera. Det verkar jobba hårt med att ligga högt. Vet inte om det är normalt att insulinbehovet ökar till nästan dubbla såhär i värmen? Vi får ge stora doser insulin, och igår höjde jag basalen ganska drastiskt.
 
Senaste veckan har han vaknat runt 10 eller över, efter frukost har värden varit 19 som lägst och 32 som högst. Sen resten av dagen har det varit mellan 10 och 15.Önskar inget annat just nu än att vi får bukt på det snart. Blir så ledsen när jag tänker på vad som händer i hans kropp vid de här höga värdena..
 
Har misstänkt att det är något fel på pumpen, men de misstankarna mildrades när vi testade att ge spruta till frukost och han blev lika hög ändå. 
 
Igår ringde jag ändå till pumpföretaget och bad att få hem ett annat infusionsset än det vi har nu. Det kanske beror på insulinet, men det blir lätt stopp i slangen. Nu har vi Cleo med plastnål, men vi ska prova Contact Detatch (?) med stålnål, hoppas det gör skillnad.
 
Petter har dessutom drabbats av två stora knölar på ena sidan av naveln, för första gången. Den en verkar det vara var i. Vet inte hur lång tid det tar för dem att försvinna, men om de inte är borta om någon vecka blir det nog ett samtal till någon. Petter vägrar allt annat än att ha knappen på magen, och nu har vi bara ena sidan att sätta på, och han har inte jättemycket fett vilket begränsar området ytterligare. Fattas bara att han får knölar där också!
 

RSS 2.0